Vikingeborgen Aggersborg

Kommer man gennem Limfjorden fra øst, skal man gennem det smalle Aggersund for at nå frem til Limfjordens største havområde, Løgstør Bredning.
 
På det yderste næs ved udsejlingen til bredningen, byggede Harald Blåtand i året 980 den største ringborg, der nogensinde er bygget i Danmark. Vikingeborgen Aggersborg Herfra kunne man kontrollere al sejlads fra øst og vest samt overfarte med handelsskibe, pramme mellem Han herred og Vesthimmerland, der dengang var et meget veludviklet handelscentrum. Man kunne også kontrolere sejlads til Norge.
 
Borganlægget er cirkelformet og kæmpestort med en diameter på 240 meter og en vold omkring, der er 840 meter lang. Indenfor Volden var der 48 langhuse, der lå fire og fire sammen i karreer indenfor de to korsveje som opdelte området i 4 karreer. i 1993 påbegyndte Han Herred Skovdistrikt sammen med Miljøministeriet genopbygningen af den 11 m brede og 4 m høje vold. Den opføres af græstørv, hvorimellem der er lagt grus og jord. Det er muligt at gå på volden i begrænset omfang.
 
Nord for borgen er der bygget et hus, der indeholder en udstilling, der forklarer om borgen og de fund, som er gjort. 
 

Opdateret af:

VisitVesthimmerland info@visitvesthimmerland.dk
 

Kontakt

Adresse

Aggersborgvej
9670 Løgstør

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 9.254876
    Latitude : 56.995437

Del denne side