Vikingen fra Lindholm Høje indtager Livø som forpagter

Vikingen fra Lindholm Høje indtager Livø

Tirsdag, januar 3, 2017

VisitVesthimmerland kan med stor glæde meddele, at Livø får ny forpagter. Allerede fra den 1. januar 2017 overtager Headchef & Madam / Kjøgemester & Oldfrue alias Jesper og Ulla Lynge Bergholdt forpagterrollen på Livø.

Forpagterparret Jesper og Ulla går ind i forpagterrollen med krum hals, og ser på deres nye eventyr med sprudlende energi og glæde, som vi kender det fra deres tid på bl.a. Lindholm Høje. De har allerede et stort idekatalog, som de ønsker at søsætte på Livø. De overordnede opgaver, som forpagterparret står over for er udlejning af feriehuse, drive caféen og være havnefoged.

Turistchef, Jimmi Petersen, udtaler: ”Vi byder Jesper og Ulla velkommen til Livø og Vesthimmerland. Vi glæder os til at arbejde sammen med dem om deres nye projekt på Livø. Øen rummer masser af muligheder og der vil være al mulighed for en spændende udvikling, som imødekommer Naturstyrelsens mål med Livø – at den skal være Limfjordens bedste besøgs- og feriested.” Jimmi Petersen supplerer yderligere: ”hos VisitVesthimmerland anser vi Livø som Limfjordens naturperle, og dette vil den i sandhed også blive ved med at være i hænderne på Kjøgemesteren og Oldfruen. En kombination af øens unikke natur, utrolige kulturhistorie, og ikke mindst den energi og det idekatalog, som Jesper og Ulla kommer med vil bringe Livø langt.”

Jesper og Ulla Lynge Bergholdt er kendte fra at drive Lindholm Høje caféen, som de har haft forpagtet siden januar 2011. Parret har arbejdet sammen siden 2008 om fødevarer, forældling af disse og ikke mindst udvikling af formidling og underholdningskoncepter. ”Min hustru og jeg har i fællesskab Kjøgemester & Oldfrue, hvor vi tilbyder mødeafholdelse, konferencer, events, kurser, fester, hvor menuen primært består af ”storytelling” hele vejen igennem. Derudover tilbyder vi også forskellige konsulentopgaver og farverige foredrag. Vi kan ikke vente med at komme i gang med det nye eventyr på Livø, og vi glæder os meget til at arbejde sammen med andre aktører på i Vesthimmerland”, udtaler Jesper Lynge. Ydermere arbejder Jesper med både dansk og engelsk tv, hvor han fortæller historier ved hjælp af hans karismatiske og udtryksfulde fortællinger og helhedsoplevelser.

Jesper og Ulla Lynge Bergholdt har forpagtet Livø gennem Naturstyrelsen, og skal drive den videre med Naturstyrelsens vision og værdier for øje. Visionen for Livø er, at øen skal være naturens stillekupé. Stilhed og autenticitet er øens varemærke. Naturstyrelsens mål er, at øen skal være Limfjordens bedste besøgs- og feriested og Danmarks første selvforsynende energiø.

Spørgsmål om Livø og forpagtningen rettes til Turistchef, Jimmi Petersen, på tlf. 20 26 46 64 eller mail jimmi@visit...

Del denne side

Jesper Lynge Bergholdt

Jesper Lynge

Fakta om Livø

Fredet ø siden 1977
Øen der er placeret i Limfjorden ca. 10 km sydvest for Løgstør, har siden 1980 været ejet af Naturstyrelsen. Hele Livø, med undtagelse af den lille by, har været fredet siden 1977 for at bevare landskab og natur. Hver sommer besøger 30.000-40.000 gæster øen, der har seks faste indbyggere (2015). I 2009 blev øen en del af den nationale naturkanon.

Livø rummer hele Danmark
Livø er essensen af Danmarks natur og dyreliv komprimeret i en fin lille boullionterning. Øen strækker sig over blot tre hektar, men bortset fra de bornholmske klipper findes alle Danmarks naturtyper her. Livø har strand, skov, strandeng, skrænter og hede, bare for at nævne nogen. Halvdelen af de cirka 1500 planter, der findes i Danmark, gror også på Livø, og øen har også en stor bestand af rådyr og dådyr, mens fuglekendere vil kunne spotte langt over 100 fuglearter. På spidsen af øen, Livø Tap, holder en flok sæler til, og derfor er gæster forment adgang til området, så sælerne kan være i fred. Der er dog rig mulighed for at se sæler, hvis man tager med på en af de sælsafarier, som Minilines, der driver færgefarten til Livø, arrangerer i sommermånederne. Livø har siden 1977 været fredet og hører i dag under Naturstyrelsen.

Friskfanget mad
På stranden kan du på lavt vand fiske efter fjordrejer, der kan spises rå eller koges over bål eller i medbragt feltkogegrej som et Trangia-sæt. Du kan også fange krabber og lave en krabbesuppe. Man kan også gå på jagt efter forsteninger og skaller. Søpindsvin er der mange af.

Korn og køer
På Livø avlsgård eksperimenteres der bl.a. med dyrkningen af glutenfri afgrøder og gamle danske kornsorter som emmer og spelt. Rundt om på øen græsser en stor flok sorte Aberdeen Angus-køer, som er en meget hårdfør race. Kørene står for al naturplejen på Livø, og kødet bliver utroligt smagfuldt. Det økologiske angus-kød sælges på bestilling i Irma-kæden, mens en lille del sælges til Glenholm Vingård, som ligger på fastlandet med udsigt til Livø.