Efterårsoplevelser i Vesthimmerland

Om efteråret bliver Vesthimmerlands skove og plantager omdannet til et stort forrådskammer. Du kan også være heldig at se musvåger, høge og falke, som er på træk i oktober, så tag kikkerten med og se om du kan spotte dem.
Her på siden har vi samlet inspiration til dig - uanset om du er til oplevelser indendørs eller udendørs!

Spring til sektion:
Skove og plantager
Naturoplevelser i efteråret

Inspiration til efterårsoplevelser

EN DAG I HIMMERIGET
En afslappende spadag i Himmerland giver dig muligheder for at finde frirum og tage en pause fra hverdagen. Der bydes velkommen med udlevering af luksus badekåbe, håndklæde og bløde tøfler, hvorefter du vil blive introduceret til deres mange faciliteter fx. Spabad, Relaxbassin og Wellness Lounge.
ÅBNINGSTID: Ring og hør nærmere på tlf.: 96496100
PRIS: Dagsgæster søndag – fredag: 250 kroner. Prisen inkluderer adgang til Spaområdet, badelandet og fitnesscentret. Lån af luksus badekåbe, håndklæde og tøfler samt forfriskninger i spabaren – kold vand, saft og frugt.
STED: Himmerland Golf & Spa Resort. Centervej 1, Gatten. 9640 Farsø.

DAGSGÆST PÅ DAYZ RØNBJERG
Ta´ familien med på en skøn dagstur i de varme bølger i deres tropiske vandland! Prøv vandrutsjebanen, slap af på strandbredden ved bølgebassinet, lad de små more sig i børneområdet, lad Jer opløse i spabadets bobler eller besøg det 1.200m2 store wellnessområde.
Du finder flere familievenlige spisesteder på Days Rønbjerg.
ÅBNINGSTID: find åbningstider på www.ronbjer... eller ring på: 7875 8226
STED: Dayz Resorts Rønbjerg. Livøvej 80. 9681 Ranum

UDSTILLING PÅ VESTHIMMERLANDS MUSEUM
11 kunstnere fra hele landet udstiller keramik, bronzeskulptur, trækunst og malerier af blandt andre Anni Gamborg, Farsø og Birthe Kjærsgaard, Løgstør.
Vesthimmerlands Museums faste udstilling fortæller om livet i Vesthimmerland fra de ældste tider til i dag. Oplev blandt andet udstillingen om det berømte 9 kg tunge sølvkar fra Rævemosen, der blev fundet i 1891 og i dag er verdenskendt under navnet Gundestrupkarret.
PRIS: voksne 40 kroner, gratis for børn og unge.
ÅBNINGSTID: tirsdag – søndag: 13.00 – 17.00
STED: Vesthimmerlands Museum, Søndergade 44, 9600 Aars

KUNST & KREATIVITET
Tag på Galleri 14, hvor du kan opleve 3 etager fuld af smukke og inspirerende malerier samt andre flotte kreativiteter. Se blandt andet kunst fra Mette Rix, Birthe Kjærsgaard samt Per Sønderby og Torben Knuth.
ÅBNINGSTID: tirsdag – fredag: kl. 13.00 - 16.00
STED: Galleri 14. Nørregade 14. 9640 Farsø

INDENDØRS BAGAGERUMSSALG
Kom og gør en god handel.
Åbningstid: Hver lørdag: 10.00 - 14.00
STED: Messecenter Vesthimmerland. Messevej 1. 9600 Aars

CYKELTUR I VESTHIMMERLAND
Der findes meget flot natur i Vesthimmerland, så hvorfor ikke finde vandreskoene eller cyklen frem og kom afsted. Tag for eksempel til Uhrehøj Plantage hvor der er mulighed for at opleve en meget spændende plantage, som byder på et afvekslende terræn og mange forskellige træarter. Der er fire forskellige afmærkede ruter i plantagen, som har en strækning på mellem 2,5 km og 7 km.
STED: Uhrehøj Plantage, 9640 Farsø

4,4 KM LANG HISTORIE
Frederik den VII´s Kanal ved Løgstør er 4,4 km lang, og selv om den ikke hare været i brug i snart 90 år, fremstår den stadig autentisk med sine fortøjningspæle, kanalfogedbolig, kanalbetjenthuse og drejebro. Her er de perfekte rammer til en dejlig gå- eller cykeltur ad trækstierne langs kanalen.
STED: Frederik den VII´s Kanal, 9670 Løgstør

UNIKKE NATUROPLEVELSER
Tag til Vilsted Sø og få en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Fra Fugletårnet på holmen eller broen er der et godt udgangspunkt for at se både ynglefugle og fugle på træk. En af de mere specielle fugle er Skestorken, der med sit næb kan ses afsøge det lave vand for krebsdyr. Søens smukkeste fugl er Isfuglen, men den skal du være særdeles heldig for at se.
STED: Vilsted Sø, 9670 Løgstør

LOVNS HALVØEN
På Lovns er hele Vesthimmerlands natur samlet på ét sted. Høje bakker, dybe dale, skov, sø, hede og strand m.m. Bakkelandskabet blev dannet af istidens aflejringer, hvor isen efterlod et landskab med store jævne bakker og hvor smeltevandet og regnvand efterfølgende har eroderet landskabet og dannet slugter ned mod kysten. Lovns halvøen er fredet og ad afmærkede gangstier kan man komme ned til den flade forstrand, hvor man se den fantastiske udsigt ud over Limfjorden.
STED: Lovns Halvøen, Hvalpsund. 9640 Farsø

NÆSBYDALE
Næsbydale er en V-formet erosionsdal, hvor det rindende vand siden istiden har skåret sig ned i det højtbeliggende morænelandskab på sin vej mod havet. Dalen ender brat i en 35 meter høj klint, hvor havet, som et af de få steder i Nordjylland konstant gnaver sig ind i landskabet og kløften konstant skifter udseende. Samtidig med den meget smukke og unikke natur kan man stoppe ved det gamle Næsbydale Badehotel, hvor man kan nyde en varm kop kaffe og hjemmebagt kage, eller tage et smut forbi Glenholm Vingård, og se de mange vinmarker i de fantastiske omgivelser.
Åbningstid:
Næsbydale Badehotel: torsdag – lørdag: 12.30 – 20.00. Søndag: 12.30 – 18.00.
Glenholm Vingård: torsdag – lørdag: 13.00 – 15.00
STED: Næsby, 9681 Ranum

AGGERSBORG
Vikingeborgen Aggersborg er den største af 5 ringborge fra vikingetiden. Den er smukt beliggende med en storslået udsigt til Løgstør og over Aggersund. Under borgen ligger en germansk jernalderlandsby, mens selve borgen sandsynligvis er fra omkring år 980, da Harald Blåtand og Svend Tveskæg regerede landet. I dag illustrerer de rekonstruerede volde med en diameter på 240 m, hvilket imponerende anlæg borgen har været, og i en lille udstilling kan man på plancher og tredimensionelle illustrationer se beskrivelser af borgen, som den var i sine velmagtsdage.
STED: Aggersborg Kirke. Thorupvej 13. 9670 Løgstør

HVERRESTRUP BAKKER
Hverrestrup Bakker ligger højt hævet over det omgivende landskab med ca. 40 gravhøje og en bavnehøj som det højeste punkt 75 m over havet. Både bautastenene der er indskriftsløse mindesten, som kendes fra bronzealderen og gravhøjene er fra bronzealderen.
Mod syd ses en skålformet fordybning, der er et dødishul fra istiden. Hullet kaldes også for ”Røverstuen”, da landevejsrøverer blandt andet holdt til her for flere hundrede år siden.
STED: Sporet starter ved p-pladsen ved hovedvej A13, og følg de gule folder-kasser ca. 2,5 km.

Skove og plantager

Om efteråret bliver Vesthimmerlands skove og plantager omdannet til et stort forrådskammer. Du kan samle hasselnødder, hyldebær, mirabeller, havtorn og skovæbler. Du kan også samle rønnebær og slåen som er velegnet til kryddersnaps efter en tur i fryseren. Du kan også være heldig at se musvåger, høge og falke, som er på træk i oktober, så tag kikkerten med og se om du kan spotte dem.
Om vinteren er skovene ideelle, at samle kogler, mos og nedfaldne grene til juledekorationerne i. Du skal bare være opmærksom på at du dog kun må samle ind til eget forbrug, dvs. ca. en bærepose. Og når du alligevel går rundt i skoven eller plantagen, kan du finde spor af næsten alle slags skovdyr, såsom rådyr, ræve, mus og mange andre. Hele vinteren går hjortevildtet sammen i større flokke, så du kan være heldig at se op til 20 rådyr på én gang.
Så tag familien med i skoven eller plantagen, der vil være oplevelser for dem alle.

Naturoplevelser i efteråret

NORDENS CITRUSFRUGT
Så har naturens spisekammer fyldt hylderne op med havtorn. I Vesthimmerland kan du plukke havtorn på de kommunale arealer ved Rønbjerg. Find det blå flag, og der vil være havtorn så langt øjet rækker.
Find opskrifter på: http://natu...
STED: Rønbjerg

CYKELTUR I VESTHIMMERLAND
Der findes meget flot natur i Vesthimmerland, så hvorfor ikke finde vandreskoene eller cyklen frem og kom afsted. Tag for eksempel til Uhrehøj Plantage hvor der er mulighed for at opleve en meget spændende plantage, som byder på et afvekslende terræn og mange forskellige træarter. Der er fire forskellige afmærkede ruter i plantagen, som har en strækning på mellem 2,5 km og 7 km.
STED: Uhrehøj Plantage, Farsø

4,4 KM LANG HISTORIE
Frederik den VII´s Kanal ved Løgstør er 4,4 km lang, og selv om den ikke hare været i brug i snart 90 år, fremstår den stadig autentisk med sine fortøjningspæle, kanalfogedbolig, kanalbetjenthuse og drejebro. Her er de perfekte rammer til en dejlig gå- eller cykeltur ad trækstierne langs kanalen.
STED: Frederik den VII´s Kanal, Løgstør

UNIKKE NATUROPLEVELSER
Tag til Vilsted Sø og få en naturoplevelse ud over det sædvanlige.
FUGLELIV: Fra Fugletårnet på holmen eller broen er der et godt udgangspunkt for at se både ynglefugle og fugle på træk. En af de mere specielle fugle er Skestorken, der med sit næb kan ses afsøge det lave vand for krebsdyr. Søens smukkeste fugl er Isfuglen, men den skal du være særdeles heldig for at se.
FISKERI: Med almindelig fisketegn er der fri fiskeri med stang og snøre i Vilsted Sø. Fiskebestanden er under fortsat udvikling, så den er svær at kategorisere endnu, men der bliver fanget ørred, aborre, gedde, skalle og hundestejler. Fiskeriet er nemmest fra bådpladsen i Vilsted, fra handicap- fiske- pladserne på Holmen, samt fra båd.
HANDICAPVENLIGE BÅDE: Et særligt tilbud til kørestolsbrugere er en sejltur på søen med en af de to specielle handicapbåde ”Svanen” og ”Hejren”. Når bådene ikke bruges af handicappede kan andre gæster ved søen leje bådene. Udlejning af båd, kontakt: Lars Jensen, tlf.: 2514 6517
STED: Vilsted Sø

LOVNS HALVØEN
På Lovns er hele Vesthimmerlands natur samlet på ét sted. Høje bakker, dybe dale, skov, sø, hede og strand m.m. Bakkelandskabet blev dannet af istidens aflejringer, hvor isen efterlod et landskab med store jævne bakker og hvor smeltevandet og regnvand efterfølgende har eroderet landskabet og dannet slugter ned mod kysten.
Lovns halvøen er fredet og ad afmærkede gangstier kan man komme ned til den flade forstrand, hvor man se de fantastiske udsigt ud over Limfjorden.
STED: Lovns Halvøen, Hvalpsund

NÆSBYDALE
Næsbydale er en V-formet erosionsdal, hvor det rindende vand siden istiden har skåret sig ned i det højtbeliggende morænelandskab på sin vej mod havet. Dalen ender brat i en 35 meter høj klint, hvor havet, som et af de få steder i Nordjylland konstant gnaver sig ind i landskabet og kløften konstant skifter udseende.
Samtidig med den meget smukke og unikke natur kan man stoppe ved det gamle Næsbydale Badehotel, hvor man kan nyde en varm kop kaffe og hjemmebagt kage, eller tage et smut forbi Glenholm Vingård, og se de mange vinmarker i de fantastiske omgivelser.
Åbningstid
Næsbydale Badehotel: torsdag – lørdag: 12.30 – 20.00. Søndag: 12.30 – 18.00.
Glenholm Vingård: torsdag – lørdag: 13.00 – 15.00
STED: Næsby, Ranum

AGGERSBORG
Vikingeborgen Aggersborg er den største af 5 ringborge fra vikingetiden. Den er smukt beliggende med en storslået udsigt til Løgstør og over Aggersund. Under borgen ligger en germansk jernalderlandsby, men s selv borgen sandsynligvis er fra omkring år 980, da Harald Blåtand og Svend Tveskæg regerede landet.
I dag illustrerer de rekonstruerede volde med en diameter på 240 m, hvilket imponerende anlæg borgen har været, og i en lille udstilling kan man på plancher og tredimensionelle illustrationer se beskrivelser af borgen, som den var i sine velmagtsdage.
STED: Aggersborg Kirke. Thorupvej 13. 9670 Løgstør

HVERRESTRUP BAKKER
Hverrestrup Bakker ligger højt hævet over det omgivende landskab med ca. 40 gravhøje og en bavnehøj som det højeste punkt 75 m over havet. Både bautastenene der er indskriftsløse mindesten, som kendes fra bronzealderen og gravhøjene er fra bronzealderen.
Mod syd ses en skålformet fordybning, der er et dødishul fra istiden. Hullet kaldes også for ”Røverstuen”, da landevejsrøverer blandt andet holdt til her for flere hundrede år siden.
STED: Sporet starter ved p-pladsen ved hovedvej A13, og følg de gule folder-kasser ca. 2,5 km.

NORDENS CITRUSFRUGT
Så har naturens spisekammer fyldt hylderne op med havtorn. I Vesthimmerland kan du plukke havtorn på de kommunale arealer ved Rønbjerg. Find det blå flag, og der vil være havtorn så langt øjet rækker.
Find opskrifter på: http://natu...
STED: Rønbjerg

CYKELTUR I VESTHIMMERLAND
Der findes meget flot natur i Vesthimmerland, så hvorfor ikke finde vandreskoene eller cyklen frem og kom afsted. Tag for eksempel til Uhrehøj Plantage hvor der er mulighed for at opleve en meget spændende plantage, som byder på et afvekslende terræn og mange forskellige træarter. Der er fire forskellige afmærkede ruter i plantagen, som har en strækning på mellem 2,5 km og 7 km.
STED: Uhrehøj Plantage, Farsø

4,4 KM LANG HISTORIE
Frederik den VII´s Kanal ved Løgstør er 4,4 km lang, og selv om den ikke hare været i brug i snart 90 år, fremstår den stadig autentisk med sine fortøjningspæle, kanalfogedbolig, kanalbetjenthuse og drejebro. Her er de perfekte rammer til en dejlig gå- eller cykeltur ad trækstierne langs kanalen.
STED: Frederik den VII´s Kanal, Løgstør

UNIKKE NATUROPLEVELSER
Tag til Vilsted Sø og få en naturoplevelse ud over det sædvanlige.
FUGLELIV: Fra Fugletårnet på holmen eller broen er der et godt udgangspunkt for at se både ynglefugle og fugle på træk. En af de mere specielle fugle er Skestorken, der med sit næb kan ses afsøge det lave vand for krebsdyr. Søens smukkeste fugl er Isfuglen, men den skal du være særdeles heldig for at se.
FISKERI: Med almindelig fisketegn er der fri fiskeri med stang og snøre i Vilsted Sø. Fiskebestanden er under fortsat udvikling, så den er svær at kategorisere endnu, men der bliver fanget ørred, aborre, gedde, skalle og hundestejler. Fiskeriet er nemmest fra bådpladsen i Vilsted, fra handicap- fiske- pladserne på Holmen, samt fra båd.
BÅDE: Et særligt tilbud til kørestolsbrugere er en sejltur på søen med en af de to specielle handicapbåde ”Svanen” og ”Hejren”. Når bådene ikke bruges af handicappede kan andre gæster ved søen leje bådene. Udlejning af båd, kontakt: Lars Jensen, tlf.: 2514 6517
STED: Vilsted Sø

LOVNS HALVØEN
På Lovns er hele Vesthimmerlands natur samlet på ét sted. Høje bakker, dybe dale, skov, sø, hede og strand m.m. Bakkelandskabet blev dannet af istidens aflejringer, hvor isen efterlod et landskab med store jævne bakker og hvor smeltevandet og regnvand efterfølgende har eroderet landskabet og dannet slugter ned mod kysten.
Lovns halvøen er fredet og ad afmærkede gangstier kan man komme ned til den flade forstrand, hvor man se de fantastiske udsigt ud over Limfjorden.
STED: Lovns Halvøen, Hvalpsund

NÆSBYDALE
Næsbydale er en V-formet erosionsdal, hvor det rindende vand siden istiden har skåret sig ned i det højtbeliggende morænelandskab på sin vej mod havet. Dalen ender brat i en 35 meter høj klint, hvor havet, som et af de få steder i Nordjylland konstant gnaver sig ind i landskabet og kløften konstant skifter udseende.
Samtidig med den meget smukke og unikke natur kan man stoppe ved det gamle Næsbydale Badehotel, hvor man kan nyde en varm kop kaffe og hjemmebagt kage, eller tage et smut forbi Glenholm Vingård, og se de mange vinmarker i de fantastiske omgivelser.
Åbningstid
Næsbydale Badehotel: torsdag – lørdag: 12.30 – 20.00. Søndag: 12.30 – 18.00.
Glenholm Vingård: torsdag – lørdag: 13.00 – 15.00
STED: Næsby, Ranum

AGGERSBORG
Vikingeborgen Aggersborg er den største af 5 ringborge fra vikingetiden. Den er smukt beliggende med en storslået udsigt til Løgstør og over Aggersund. Under borgen ligger en germansk jernalderlandsby, men s selv borgen sandsynligvis er fra omkring år 980, da Harald Blåtand og Svend Tveskæg regerede landet.
I dag illustrerer de rekonstruerede volde med en diameter på 240 m, hvilket imponerende anlæg borgen har været, og i en lille udstilling kan man på plancher og tredimensionelle illustrationer se beskrivelser af borgen, som den var i sine velmagtsdage.
STED: Aggersborg Kirke. Thorupvej 13. 9670 Løgstør

HVERRESTRUP BAKKER
Hverrestrup Bakker ligger højt hævet over det omgivende landskab med ca. 40 gravhøje og en bavnehøj som det højeste punkt 75 m over havet. Både bautastenene der er indskriftsløse mindesten, som kendes fra bronzealderen og gravhøjene er fra bronzealderen.
Mod syd ses en skålformet fordybning, der er et dødishul fra istiden. Hullet kaldes også for ”Røverstuen”, da landevejsrøverer blandt andet holdt til her for flere hundrede år siden.
STED: Sporet starter ved p-pladsen ved hovedvej A13, og følg de gule folder-kasser ca. 2,5 km.

Del denne side