Kunst og Kultur - Limfjordsmuseet

Kunst og Kultur

En tur gennem Vesthimmerland er en rejse gennem tiden og et kreativt univers, fyldt med fortællinger om steder, begivenheder og mennesker.

Udvalgte kunst- og kulturoplevelser i Vesthimmerland

Køkkenmøddingen ved Ertebølle er en af Danmarks mest berømte arkæologiske lokaliteter fra stenalderen. Det var her, man for første gang definerede den indtil da ukendte jæger- og samlerkultur, som nu er internationalt kendt som Ertebøllekulturen. Vikingeborgen Aggersborg vidner om storhed og fald og blev opført i sidste halvdel af 900-årene, hvor Harald Blåtand med stor styrke og beslutsomhed samlede det danske rige og dele af Norge under sin magt. Aggersborg er den største og den første af de kendte ringborge fra yngre vikingetid.

Rundt omkring i Vesthimmerland bliver der skabt små og store stykker kunst og kunsthåndværk hver dag, og mange steder bliver disse ting udstillet. Gå på opdagelse på siden og oplev de mange forskellige kunstarter Vesthimmerland har at byde på. Gallerier, kunsthåndværkere, kunstnere og keramikere.

Udvalgte kulturoplevelser i Vesthimmerland

Vesthimmerlands kulturhistorie og Danmarks gemte historiske skatte

Oplev alt fra de traditionelle museer, til når historien kommer til live på f.eks. Herregården Hessel, til hans-on aktiviteter på bl.a. LImsfjordsmuseet og Stenaldercentret Ertebølle. Vesthimmerland rummer noget af Danmarks rigeste kulturarv!

Læs mere

Kulturarv og historie