Limfjordsmuseet

Oplevelser for store og små
Limfjordsmuseet er et kulturhistorisk museum med fokus på Limfjordens kulturhistorie. Museet har til huse i den gamle Kanalfogedbolig fra 1863, i det Maritime Oplevelsescenter og i det Historiske bådebyggeri – og så har det et væld af oplevelser for hele familien. På Limfjordsmuseet lokker det store rørebassin alle børn og barnlige sjæle til at klappe en fladfisk eller kæle for en krabbe. Udenfor kan børnene boltre sig på den store legeplads, mens forældrene nyder livet i de skønne liggestole. Også ved vandkanten er der oplevelser at hente for børnene. Fiskenettene, som kan lånes på Limfjordsmuseet, er oplagte redskaber til at udforske det forunderlige liv i Limfjorden, såsom rejer, krabber og søstjerner. I det Maritime Oplevelsescenter og den gamle Kanalfogedbolig kan du opleve spændende udstillinger om Limfjordens historie.

Våde fingre
I juli og august har Limfjordsmuseet et væld af aktiviteter ude og inde. På Limfjordsmuseet kommer man helt ned under overfladen og får våde fingre. Er man til naturens vidundere, står museets naturformidler klar til at gå på opdagelse blandt krabber, søstjerner, fisk, muslinger, østers, oddere og sæler. Er man mere til kulturens frembringelser, kan man gå en tur igennem museets udstillinger og besøge de gamle Limfjordsfartøjer, der ligger i kanalen. Tag også med på en guidet sejlads på Frederik den VII’s Kanal og hør den spændende fortælling om kanalens tilblivelse.

Sejlende museumsgenstande
Museet råder over 11 historiske sejlende fartøjer - lige fra sjægten Nørgaard P. fra 1920 til motorjollen Inga fra 1951 og "Pennalhuset" Nora, der er en fiskekutter fra 1937. De sejlende museumsskibe ligger i Frederik den VII's Kanal foran museet og ved særlige lejligheder, kan man komme med dem ud og sejle. Der er dog altid mulighed for at komme ud at sejle, når man besøger museet. Når entreen er betalt, kan man gratis låne de flotte robåde. Besøg også museets store restaureringsprojekt ”KIRSTINE”, en jagt fra 1887, der bliver ført tilbage til fordums storhedstid med gamle håndværksmetoder.

Fra fjord til bord
I Oplevelsescentret finder man den maritime restaurant Kanalfogedens Køkken, som serverer det bedste fra fjorden og har fokus på gode nordjyske råvarer. Så et besøg på museet giver mulighed for at kombinere kultur og gastronomi.

Se mere om Limfjordsmuseets aktiviteter og åbningstider på: www.limfjordsmuseet.dk
Se mere om Kanalfogedens Køkken på: www.kanalfogeden.dk

Del denne side

Opdateret af:

VisitVesthimmerland info@visitvesthimmerland.dk
 

Kontakt

Adresse

Kanalvejen 40
9670 Løgstør

Telefon

+45 98 67 18 05

Fakta

 • Faciliteter

  • Restaurant/Cafe
  • Parkeringsplads for busser
  • Museumsbutik/Kiosk
  • Aktivitetsmuligheder for børn
  • Aktiv deltagelse mulig

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.246132
Latitude : 56.967504