Muslingefestival

Hvert år i juli afholder Løgstør Muslingefestival - en hel weekend med over 1 ton muslinger tilberedt på mange måder, live-musik på flere forskellige scener, lokal kunst og børneaktiviteter!

 

Muslingefestivalen 2020 er desværre aflyst pga. Covid-19 / Corona.

Vi forventer dog at Musligefestivalen vender stærkt tilbage i 2021. 

Foto: VisitVesthimmerland

Muslinger i mange former

Fredag aften tilbereder Muslingebyens Mobile Kogelaug traditionen tro over 1 ton lækre muslinger, mens det lørdag og søndag er Løgstør Muslingelav, der serverer muslinger. Kreativiteten kender ingen grænser hos de gæve muslingefolk, og de sidste år er bl.a. muslingedog’en, muslingeburgeren, muslingefrikadeller og muslingetarteletter opstået. Det er endnu ikke klart, hvad det næste års muslingeretter bliver - det glæder Muslingelavet sig til at løfte sløret for til Muslingefestival!

Foto: Muslingebyen

Børneaktiviteter

Kong Neptuns yndige kone Salacia plejer at sørge for at lave en spændende rejse for børnene. Det samme plejer Gøgleren Tommy Trifolikom at gøre. Han gæster festivalen 3 gange om dagen, og også Limfjordsmuseets formidlere står klar til at vise livet i Limfjorden. Børnene kan også gå på skattejagt i den kæmpestore sandkasse og efter krabber i fjorden. Er vejret til det, er det også oplagt at bade fra havnetrappen.

Foto: Muslingebyen

Musik og kræmmere på havnen

Allerede torsdagen før festivalen plejer den vanen tro at være gratis torsdagsmusik. Fredag og lørdag er der musik i det store festtelt, og på pladsen skabes der også musik!

Under festivalen er der også masser af kunsthåndværkere, kunstnere og fødevareproducenter i de små boder på havnen. Byens butikker har åbent alle dage - også søndag.