Thit Jensens Mindestue

Mindestuen rummer en samling af Thit Jensens personlige effekter bl.a. møbler og bøger. Desuden er der udstillet malerier, billeder og Thits yndlingskjole samt en jakke som hun fik af veninden Karin Michaelis.

Thit Jensen var erklæret spiritist. I 1901 fandt Thit på Farsø Kirkes loft en mindetavle over en af de tidligere præster. Mindetavlen blev sat i stand og herefter havde den sin plads i hendes hjem. Efter hendes død i 1957 kom tavlen tilbage til Farsø Kirke.

Thit Jensens broder Johannes V. Jensen er en kendt forfatter og nobelpristager. En anden af Thits brødre, Hans Otto Deuvs var maler. Han døde ret ung - flere af hans billeder hænger i Mindestue.

Thit Jensen var meget engageret i Kvindens frigørelse. Hun mente, at Kvinden havde en ret til at bestemme over sig selv, sin krop og hvor mange børn hun ville have. Noget der vakte temmelig meget påstyr i tiden. Thits foredragsrækker omkring frivilligt moderskab kunne fylde forsamlingshusene til bristepunktet. 

For yderligere information, priser og åbningstider se museets hjemmeside.

Thit Jensens Mindestue er kun åben efter aftale. Ring gerne i forvejen og vi finder ud af om en af vore frivillige Valkyrier har mulighed for at åbne for jer.

Entre: kr. 20,00 pr. person

Grupper ved samlet betaling: Hver 10. person gratis.

Del denne side

Opdateret af:

VisitVesthimmerland info@visitvesthimmerland.dk
 

Kontakt

Adresse

Torvet 1
9640 Farsø

Telefon

+45 42 61 81 98

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser
  • Samlingernes emne

    • Kulturhistorie

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.3398013999
Latitude : 56.7715206