Aggersundbroen

Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Aggersundbroen som er mellem Løgstør og Aggersund og går over Limfjorden, er en ganske smuk buebro bestående af to ret store buefag. Hertil kommer den dobbelte broklap på midten, der kan åbnes af brovagten, når skibe på vej til eller fra Aalborg skal passere Aggersund via Limfjorden.
Adresse

Fjerritslevvej 1

9670 Løgstør

Kontakt

Telefon:9822 1052

Foruden den smukke arkitektoniske udstråling, så ligger broen også smukt placeret i det flade landskab midt i den vestlige del af Limfjorden.

Op gennem 30'erne kom der for alvor gang i byggeriet af nye vejbroer over Limfjorden. Aggersundbroen mellem Løgstør og Aggersund by i Himmerland er således resultatet af et krav fra lokalbefolkningen om bedre forbindelser over Limfjorden i begyndelsen af 1900-tallet.

Det var borgere i Løgstør, der i 1920'erne fik sat gang i planerne om en bro ved Aggersund. De nedsatte et udvalg, der kom frem med en række forskellige forslag til en fast forbindelse over Limfjorden. Men uenighed om linieføringen og manglende finansiering fik planerne til at gå i stå. Først da trafikministeren kom på besøg i 1936, kom der igen gang i sagerne, og to år senere blev et oplæg til den nuværende bro godkendt. Herefter gik byggeriet i gang.

Den tyske besættelse af Danmark i 1940 kom til at præge bygningen af Aggersundbroen en del. Dels var der bevæbnede soldater med til selve indvielsen den 18. juni 1942, og dels anlagde tyskerne en række bunkere syd for broen på Løgstør-siden, hvorfra de kunne holde øje med broen. Et par af disse bunkere kan stadig ses i klitterne syd for broen.

Placeringen af broen ved Aggersund gjorde i øvrigt, at både Aalborg, Hjørring og Thisted Amter stillede penge til rådighed for byggeriet af broen. Derfor kan man i dag på de store tværbjælker under selve brobuerne læse teksten: "Bygget 1942 af Aalborg, Hjørring og Thisted Amter."

Adresse

Fjerritslevvej 1

9670 Løgstør

Facilities

Bro

Updated by:
VisitVesthimmerland