https://www.tkmf.dk/teaterforestillinger/20202021/annas-verden-star/

"Annas verden", Hadsund Kulturcenter

Foto: Destination Himmerland
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Kirkegade 2-4

9560 Hadsund

Kontakt

E-mail:hagmo@mariagerfjord.dk

Telefon:97 11 46 31

I 1870-erne begynder Skagen at tiltrække kunstnere, lyset deroppe drager dem. Anna er nysgerrig, følger dem i deres arbejde, og især Michael Ancher fra Bornholm vækker hendes interesse. Selv tegner og maler hun, og er meget optaget af hans arbejder, lærer af ham og de drøfter farver, kompositioner og motivvalg.

I 1875 kommer hun på Kyhns malerskole for kvinder, Kunstakademiet er kun for mænd. Først i 1859 bliver der åbnet adgang for kvinder. Uddannelsen tager 3 år, og hun bruger mange timer på besøg på kunstmuseer, hun er meget optaget af farverne og lyset, noget hun i alle sine arbejder har dyrket virtuost.

Tilbage i Skagen bliver hun gift med den noget ældre Michael, og sammen skaber de et hjem, et samlingssted for kunstnerne. Anna er en central skikkelse i dette miljø. Anna Ancher bliver en af de første anerkendte kvindelige malere, et livsvalg der på den tid ikke er lige forståeligt og velset i alle kredse, et valg, der giver splittelse mellem det at være kunstner, hustru og mor, et valg der er et nybrud for den tids kvinder.

info: www.tkmf.dk

Adresse

Kirkegade 2-4

9560 Hadsund

Åbningstider

07 Oct 20 / 07 Oct 20

onsdag

19:30 -

Sidst opdateret af
Destination Himmerland