Danske Militæruniformer

Attraktioner
Museer
Adresse

Løgstørvej 2, Strandby

9640 Farsø

Kontakt

E-mail:kulturhus@joygro.dk

Telefon:+45 23 80 46 80

Mobil:+45 20 66 40 57

Kom og oplev danske militæruniformer.

Viggo Hansen har, i snart 50 år, samlet på danske militæruniformer og tilbehør. Samlingen består af ca. 400 uniformer, hvoraf godt 280 er udstillet på figurer.

Fra gæstebogen: Sikke en udstilling!! - Super flot/imponerende - Et besøg værd

Samlingen er fordelt på de tre værn og hjemmeværnet og der findes uniformer og effekter fra 1850 og indtil i dag. På intendantens kontor kan man erhverve sig gradstegn, regimentsmærker, læsestof og meget andet for småpenge. Udstillingen er medlem af Dansk Hærhistoriske Museer(www.haermuseer.dk) som den eneste i Vesthimmerland.

Der er gratis adgang.

Der er gode P-forhold, indkørsel fra Løgstørvej. Vi har nyindrettet messe, hvor husets gæster er velkommen til at nyde sin medbragte kaffe og kage m.m. I messen er der plads til ca. 30 gæster.

Foreninger og grupper er velkomne.

Åbningstider:

Vi holder åbent juni, juli og august, og i uge 42.

onsdag, torsdag, fredag, samt d. 1 og 3 lørdag i måneden.
kl. 13 - 17

Herudover holder vi hele året åbent efter aftale.

Viggo Hansen fortæller: "Jeg har haft samlingen udstillet i ca. 15 år i Randers i et fredet militærarsenal, men da det blev solgt til en privatperson, var der ikke mere plads til mig. Indtil nu har alt været pakket ned. Vi var lykkelige, da vi i 2013 fandt det store ca. 900kvm hus i Strandby ved Farsø. Der går nogle år, inden jeg har alt på plads. Det er på ingen måde en komplet samling, men jeg arbejder stadig på at gøre den så fuldstændig som mulig." 

 

Adresse

Løgstørvej 2, Strandby

9640 Farsø

Updated by:
VisitVesthimmerland