Møllehistorisk Samling

Foto: VisitMariagerFjord
Attraktioner
Museer
Adresse

Rosendalsálle 8

9560 Hadsund

Møllehistoriske Samling - er en afdeling af Nordjyllands Historiske Museum, hvor vi beskæftiger os med de gamle vand-, vind- og dyretrukne møller. 

Her kan I opleve følgende udstillinger:

"Stærkere end 100 mænd", der fortæller om ca. 1000 års møllebyggeri. I denne udstilling er der fokuseret på den basale mekaniske viden, som de gamle møllebyggere besad. Udstillingen gør flittigt brug af digitale medier til at fortælle historien om de mekaniske vand- og vindmøller og deres udvikling fra middelalderen og frem til Poul la Cours revolutionerende eksperimenter, der førte til den viden om aerodynamik, som er grundlaget for den moderne vindmølleindustri.

Havnø Mølle, der er Nordjyllands ældste vindmølle. Den er funktionsdygtigt og kører om sommeren, når der er vind til det.

Ulsted mølle, der står foran en meget stor restaurering. Når arbejdet kommer rigtigt i gang, vil du kunne følge arbejdet på vores hjemmeside.

 

Møllehistoriske Samlinger på Rosendalgården sammen med Hadsund Egnssamling og lige bag ved museet ligger Hadsund dyrehave. Herfra er der kun få minutters gang til centrum af Hadsund.

 

Adresse

Rosendalsálle 8

9560 Hadsund

Facilities

Mølle

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
Destination Himmerland