Woodstock '69 - en hyldestkoncert!

Foto: VisitVesthimmerland
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Jyllandsgad 54

9600 Aars

Kontakt

E-mail:info@vmalfa.dk

Telefon:96980050

Woodstock '69 - en hyldestkoncert

I sensommeren '69 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af tidens - og eftertidens - største musikalske ikoner, herunder Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills & Nash - for blot at nævne nogle få. De kommende tre dages koncerter og kaos skulle gå over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder.

Woodstock-festivalen foregik, mens Vietnamkrigen endnu var på sit højeste, i en tid præget af kold krig, våbenkapløb og raceopgør på den ene side og frisind, blomsterbørn og "The Summer of Love" på den anden. Festivalen anses for at være et af højdepunkterne i sentredsernes ungdomsoprør og hippiebevægelsens opgør med bedagede samfundsstrukturer. Et kulturelt nybrud, der herhjemme affødte bl.a. studenteroprøret i '68, kønskampen i '70erne samt grundlæggelsen af Christiania og Roskilde Festival i 1971.

Også musikalsk har Woodstock sat sig dybe spor i eftertiden. Gestivalen står som et lysende monument over den innovative og legelystne ånd, som prægede 60ernes musik. Rock n' Rol- musikken var blevet allemandseje og flirtede med musikalske genrer fra hele verden, mens blues, fok og protestsangere oplevede en stor revival. Eksperimenterne i 60erne var mange, og på få år gik musikke fra Buddy Holly, Elvis og Hank Williamns til Jimi Hendrix, The Who og The Band.

Woodstock '69 - en hyldetskoncert er en musikalsk hyldelst fra en række af landets bedste musikere til musikken og tidsånden fra en af nyere tids vigtigste musikalske milepæle.

 

Bandet:

Louise Støjberg: vokal

Signe Juhl: vokal

Rasmus Madsen: vokal & guitar

Martin Rauff Nielsen:  vokal & guitar

Casper Mikkelsen: trommer

Niels Kvist: bas

N.O. Thorning: keys

Johan Bylling Lang: saxofon

Bjarke Nikolajsen: trompet

 

Billetpris: 270,00 inkl. gebyr

Arrangør: Vesthimmerlands Musikhus ALFA

Adresse

Jyllandsgad 54

9600 Aars

Facilities

Musik

Sidst opdateret af
Destination Himmerland