Seværdigheder langs Hærvejen i Vesthimmerland

Inspiration med på farten eller som research fremmefra?
Her har vi samlet det bedste, Vesthimmerland har at byde de vandrende på. Seværdigheder, spisesteder, smukke naturområder, fæstninger, kirker og meget mere! 

Brug kortet til højre og find de seværdigheder der er tættest på dig! Undersøg listen her hjemmefra eller tag mobiltelefonen med på turen og følg med på denne side, når det er tid til et hvil!

Den hellige by, Testrup
I Testrup var gården, kirken og hospitalet i middelalderen rammen om et myldrende liv af præster, munke og folk, der valfartede til kirken og Skt. Sørens Helligkilde, der ligger ca. 800 m nordøst for kirken. Skt. Sørens Helligkilde hører som andre helligkilder til nogle af vore ældste kulturminder. Det berettes, at den har haft livgivende og helbredende egenskaber mod forskellige slags sygdomme. Desuden har den været en ikke uvæsentlig indtægtskilde for Testrup Kirke og hospital. I dag giver kilden ikke de store vandmængder, men lider du af en eller anden sygdom, skulle du måske prøve kildens helbredende virkning. Man ved jo aldrig.

Tip til dit hvil mellem Gatten og Vindblæs
Et godt sted at tage et hvil, er på ”fortællebænkene”, der er opsat mellem Gatten og Vindblæs. På ryggen af bænkene er der monteret forskellige tavler med informationer om områdets natur, kultur og historie.

Del denne side